Deschidera oficială 23 decembrie 2011 ora 18.00

03:33 23/12/2011

În conformitate cu proiectul de reconstrucţie în Centrul Comercial suprafeţele s-au mărit din contul extinderii edificiului în plan şi din contul construcţiei încă a două nivele, unui etaj comercial şi a unui administrativ.

În rezultatul reconstrucţiei Centrul Comercial este asigurat cu două intrări principale pentru vizitatori, una din partea bulevardului Cantemir şi cealaltă din partea monumentului lui Cotovschii, uşile instalate fiind rotative.

Conexiunea între nivele este asigurată prin scările interioare, ce sunt decorate cu piatră de granit, la fel funcţionează două ascensoare, unul pentru pasageri şi unul pentru marfă, mai sunt instalate şi şapte escalatoare producţie ale companiei OTIS. Circulaţia persoanelor cu dezabilităţi se fa efectua cu ajutorul ascensoarelor şi a rampelor. Suprafaţa totală a Centrului Comercial este de 20200 metri pătraţi, spaţiile comerciale ocupând 10500 metri pătraţi. Suprafeţele comerciale esenţiale sunt amplasate la parter şi etajele unu şi doi, unde sunt prezentate mărfurile ale companiilor mono şi multe brand. Consultantul principal pentru marketing şi agentul exclusiv pentru darea în arendă a spaţiilor este compania Retail Group – Ilan Laufer.

La propunerea domnului Laufer a fost implementat conceptul nou de comercializare “open retail”, care presupune trecerea de la labirintele comerciale obişnuite la spaţiu deschis. Zonarea de felul acesta va permite distribuirea corectă a fluxului de cumpărători şi va accentua priorităţile comerciale ale centrului „Grand Hall”. În Centrul Comercial vor mai fi amplasate şi saloane de frumuseţe şi secţii de bijuterii, o farmacie, curăţătoria chimică, secţia băncii, magazinul zoo şi altele. La parter este amplasat marketul alimentar de concept nou Uni Market Gourmet. În centru vor activa câteva cafenele şi un restaurant. Complexul mai are şi o parcare cu 150 locuri pentru auto vehicule.

Centrul comercial este înzestrat cu cele mai noi sisteme în corespundere cu exigenţele contemporane pentru astfel de construcţii cum ar fi: sistemul automat anti incendiu, condiţionarea centralizată a aerului, ventilaţia şi condiţionarea care este efectuată cu ajutorul echipamentului fankoil, sistemul de furnizare fără întreruperi a energiei electrice (UPS), internet şi comunicaţii prin fibra optică.

Urbanizarea teritoriului aferent presupune o cascadă de apă în jurul cărei vor fi instalate bănci pentru odihna vizitatorilor. Din partea Bulevardului Cantemir este construit un havuz care noaptea va fi iluminat. Tot teritoriul aferent cu cascada şi havuzul vor avea iluminare pe timp de noapte.

Grand Hall va oferi orăşenilor şi oaspeţilor un spectru larg de mărfuri şi servicii. Edificiul are un confort deosebit, cu cele mai înalte comodităţi. În acelaşi loc şi cu cele mai mici eforturi, cumpărătorul va avea posibilitatea să facă cumpărături, să se folosească de serviciile alimentaţiei publice şi a deservirii rapide. În afară de economie de timp vizitatorii vor beneficia de o deservire calitativă şi la nivel înalt, de consultarea specialiştilor şi informaţia permanentă despre mărfurile noi. Grand Hall este conceput pentru toate gusturile şi necesităţile consumatorilor, ce se va manifesta prin comercializarea mărfurilor de larg consum şi prin lărgirea permanentă a asortimentului. La fel este necesar de a remarca faptul, că şi la Baby Hall, care este o parte componentă a Grand Hall, la fel au avut loc un şir de schimbări. În afară de reparaţia intrărilor, a grupurilor sanitare şi a coridoarelor a fost efectuată reconstrucţia totală a zonei de joacă pentru copii Game World, fiind instalate aparate noi de joc pentru copii de diferite vârste. Este implementat sistemul cartelelor care vor acumula puncte şi care vor permite primirea cadourilor în baza lor.

Partea economică a proiectului de reconstrucţie a centrului constă în crearea noilor locuri de muncă şi aportul adus la mărirea volumului de comerţ cu amănuntul în Chişinău şi în republică în general. Dinamica pozitivă a volumului de vânzări din ultimul an a contribuit la posibilitatea măririi volumului suprafeţelor comerciale. Cu toate acestea nu trebuie trecut cu vederea şi faptul că suprafeţele comerciale ale Grand Hall intrau în totalul suprafeţelor comerciale ale oraşului Chişinău, iar odată cu deschiderea Centrului Comercial nou Grand Hall după reconstrucţie nu va avea loc suprasaturaţia pieţei cu spaţii comerciale ci doar se va îmbunătăţi calitatea lor. Indicii europeni de un metru pătrat de spaţii comerciale pentru fiecare locuitor, nu vor fi atinşi, rezultă deci că segmentul centrelor comerciale are dreptul la dezvoltare atât în expresie calitativă ci şi cantitativă. Investiţiile în proiect sunt exprimate prin participarea investitorilor şi prin creditare. Linia de credite a fost oferită de către Banca de Economii.

 

 

Denumirea the shopping center Grand Hall
Adresa mun. Chisinau, bul. Negruzzi, 2/4
Compania de administrare IM “Manolii” SRL
Proiectantul principal “Institutul de arhitectura” SRL
Dizainul principal “Gorgona” SRL
Antreprenorul principal “Magic Integral NC” SRL
Investitorul Holdingul Elita 5
Creditarea Banca de Economii
Volumul total al edificiului 51936 metri cubi
Suprafaţa totală a Grand Hall 20200 metri patrati
Suprafaţa comercială a Grand Hall 10500 metri pătraţi
Etaje 4 etaje
Numărul magazinelor 170 magazine
Locuri de muncă în total în tot complexul          mai mult de 500 locuri de muncă
Parcarea 150 locuri de parcare.