Zoo

Maimuţica marmosetul Pigmeu

Marmosetul Pigmeu – sunt cele mai mici primate în lume. Ele trăiesc în  partea superioară a Amazonului, ele sunt mai active ziua, ceia ce este demonstrat prin alergările și săriturile lungi de pe un copac pe altul. Ele pot sări până la 5 metri pe verticală în jos și până la doi metri în lungime. Capul acestui animăluț se rotește la 180 de grade. Marmosetul are un auz foarte ascuțit, și ele pot auzi chiar și acele sunete care nu le poate auzi urechea omului. Ole sunt foarte mici dar foarte puternice, ele pot să-ți mențină agățat propriul corp doar cu vârful unghiilor.

Maimuţica marmosetul Pigmeu

Dihor dungat

Dihorii, fără supărare sunt cei mai urât mirositoare animale din lume. Natura lea oferit o armă originală dar totodată și efectivă. Dihorul dungat este răspândit pe teritoriul SUA, începând de la Canada de vest și finisându-se la Mexic de Sud. Dihorul trăiește în natură aproape 2-3 ani, în zoo sau în condițiile casnice el trăiește până la 5 ani. Dihorii sunt foarte buni la săpat. Cu unghiile lor lungi ei deschid orice trunchiuri putrede în căutarea larvelor, iar în nisip sau lut ei găsesc oua de țestoase. Dihor dungat – este un animal nocturn. Ziua el doarme in vizuină sub pământ și iese din vizuină doar spre seară în amurg.

Dihor dungat

Cameleon Yemen

Majoritatea cameleonilor schimbă culoarea de la cafeniu spre verde și negru,  Cameleon Yemen poate să se schimbe aproape în orice culoare. Schimbul culorii se face în 20 de sec. Cameleonii se nasc cu celule speciale cu un pigment de culoare interior. Mulți oameni cred că cameleonii își schimbă culoarea ca să se facă una cu fonul pe care stau. Cercetările au demonstrat că cameleonii își schimbă culoarea după dispoziție, lumină sau temperatură. Uneori schimbul de culoare poate liniști cameleonul și uneori, îi ajută pe indivizi să comunice între ei. Ochii cameleonului pot privi simultan în două direcții.

Cameleon Yemen

Peștișorul NEMO (clownfish)

Toți cu siguranță ați văzut clownfish. În cunoscutul desen animat «În căutarea lui Nemo» anume clownfish a fost în rolul principal. Desigur clownfish sunt foarte frumoși. Puțini din peștii pentru acvariu se pot mândri cu așa o culoare de aprinsă și frumoasă. În natură acești peștișori trăiesc până la 10 ani. Iar în acvariu ei trăiesc de două ori mai mult. Dintre clownfish cel voinic este femela ea este și mai mare ca mărime. Masculii de obicei nu sunt în stare de a se apăra, adică există o matriarhie în ele. Clownfish mereu trăiesc în pereche. Perechea își apără locuința de vrăjmași și răufăcători. Trăiesc ei în apele oceanului Pacific și cel Indian. În natură ele se hrănesc cu diferite specii de zooplancton și alge care plutesc în aval.

Peștișorul NEMO (clownfish)

Corali Vii

Corali recife sunt una dintre cele mai frumoase creații ale naturii. Ele nu sunt doar frumoase, ci sunt un ecosistem fermecător, care este extrem de important pentru toate formele de viață subacvatică. Există trei tipuri de recife: bariera, recifurile de coastă și atolurile. Acesta din urmă este adesea confundat cu o insulă, în timp ce este un recif.

Corali Vii

Peștele cuțitul indian

Peștele cuțitul marmorat – cel mai mare reprezentat din familia Notopterus, se deosebesc de membrii familiei, prin petele mari care seamănă cu niște ochi. Numele l-a primit pentru înotătoarea  originală pe care o are. Această înotătoare străbate tot corpul și seamănă cu lama unui cuțit. În natură cresc maxim până la 100cm, și cântăresc maxim 5 kg, în acvariu ele nu cresc mai mult de 50 cm. Ei sunt ca bufnița - noaptea mai activ, iar ziua iubesc mult să se joace de-a v-ați ascunselea și se ascund de voi. Ei au o capacitate unicală de a înota atât înainte, cât și înapoi.

Peștele cuțitul indian

Știuca Pike (aligator)

Unicul pește pe pământ care are un maxilar atât de lung - el poate ajunge până la 30-45 de cm de aceea eu seamăn atât de mult cu un aligator, de unde am și primit al doilea nume peștele-aligator. Familia lor a apărut pe pământ cu mulți ani în urmă, aproape 200 milioane de ani, și viețuiesc de la 18 până la 36 de ani! Cel mai mare reprezentant din familia  știucilor Pike. Ele văd foarte bine sub apă, datorită acestui fapt, viețuiesc în ape tulburi și camuflajul meu de culoare verde – argintiu îmi permite să rămân neobservat și să mă apăr de oaspeții nedoriți.

Știuca Pike (aligator)

Anacondă de Paraguay

Anaconda de Paraguay – este cea mai mică din familia anacondelor. Această specie nu este otrăvitoare. Femelele sunt mai mari ca masculii. Ca și orice șarpe anaconda periodic năpârlește, aruncă de pe sine pielea veche. Miturile despre  otrava pe care o emană nu sunt adevărate. Acest șarpe duce o viață acvatică, de aceia atunci când simte primejdie se afunda în apă, dar sub apă ea poate sta mult timp. Ceia ce e legat de vedere, periodic șarpele orbește: în loc de pleoape, are niște scale transparente care, atunci când șarpele începe să năpârlească, devin tulbure, închizând recenzia. Anaconda ca șarpe nu poate clipi de aceia mulți au părerea că anaconda de paraguai hipnotizează prada.

Anacondă de Paraguay

Păianjen mâncător de păsări

Acești păianjeni pot fi întâlniți în păduri. În natură ei trăiesc până la 30 de ani, iar unii primați trăiesc și până la 40. Ați auzit ceva despre acest păianjen? Mulți cred ca sunt niște păianjeni mari care împletesc păinjeniș și prind în el pasărea. Acești păianjeni într-adevăr sunt mari fată de alți păianjeni. Păianjenul mâncător de păsări poate ridica picioarele până la 20x20 centimetri. Păianjenii  nu au urechi, dar sursa sunetului este perfect determinată cu ajutorul firelor de păr pe labele sale. Păianjeni sunt destul de ochioși, ei pot avea de la 2 până la 12 perechi de ochi și miroase cu ajutorul unor fire de păr speciale pe lăbuțe.

Păianjen mâncător de păsări

Crocodil de Nill

Crocodilii de Nill – sunt unii din cele mai interesante animale de pe Pământ. Ne cătând la ceia ca sunt crocodili, ei aparțin clasei de reptilii, și cele mai aproape rude nu sunt țestoasele, șopârlele sau șarpii, dar păsările. Fiecare dinte a crocodilului peste 2 ani se schimbă. În pântecele crocodilului se află pietre, care il ajută la digerarea mâncării și îi asigură o mai mare stabilitate  la înot. Crocodilii de Nill au simțul văzului și auzului foarte dezvoltat. Crocodilii de Nill pot supravețui fară mâncare până la un an jumate. 

Crocodil de Nill