Desen cu nisip colorat

Desen cu nisip colorat
etajul 2

Nisip colorat pentru copii – u material care va ajuta copilul Dumneavoastră nu doar să-și descopere potențialul creativ, dar și să se odihnească de ocupațiile grele și sa se focuseze pe un "Val de calm". Urmărind cu se presară bobițele colorate- copilul învață să se concentreze și să lucreze cu grijă. Poate de aceia terapia cu nisip în ultimul timp a devenit populară în lucru cu copii sănătoși, cât și cei care au diferite tulburări de atenție.

Desenul cu nisip se recomandă la copii de la un an cu supravegherea părinților, dar mai corect cu ajutorul lor. Chiar și un copilaș atât de mic cu mare interes va presăra nisipul colorat pe desenul propus. Însă într-o vârstă atât de fragilă această ocupație este mai mult un caracter de dezvoltare. Copilul face cunoștință cu nisipul și primește satisfacție de la jocul cu nisipul colorat. Un copil de 3-7 va putea cu adevărat să deseneze cu nisip și chiar sa facă tablouri.

De ce este util desenul cu nisip pentru copil

  • Desenul cu nisip, ajută copilul să creeze o lume colorată și să-și dezvolte creativitatea li fantezia.
  • Desenul cu nisip, ajută copilul să-ți dezvolte abilitățile motorii mici și coordonarea mișcărilor, deoarece presărarea nisipului din pliculeț necesită mare «observație» și atenție iar uneori presor chiar cu mânuțele.
  • Desenând cu nisip, copilul devine mult mai atent și grijuliu, deoarece de aceasta depinde calitatea tabloului.
  • Desenând cu nisip, copilul se odihnește și se liniștește. Acest efect este legat chiar de material: deoarece nisipul este foarte plăcut la atingere, curgător și foarte ascultător de creator.

Desenele cu nisip făcute de copii arat ca niste capodopere de artă, ne cătând la aceia că crearea lor nu necesită mult efort. Le puteți crea atât pe șablon, cît și singur, ceia ce îți oferă o mai mare satisfacție pentru că în acest caz, nimic nu îți limitează fantezia.