SPORTLANDIA: partenerul tău ideal pentru alergare iarna

17:21 02/12/2021

Iarna este perioada cea mai grea pentru alergare. În timpul sezonului rece este deosebit de important să alegeți tehnica, echipamentul potrivit si, cel mai important, să nu pierdeți motivația. Magazinul de sport SPORTLANDIA oferă sfaturi practice.

sportlandia moldova

Încălzirea acasă. Iarna, alergarea depinde de încălzire. Este important să o faci într-o cameră caldă pentru a-ți pregăti ligamentele și articulațiile pentru alergare pe suprafețe dificile și dure. 7-10 minute vor fi suficiente.

Cum să te îmbraci pentru alergarea de iarnă. Două reguli importante atunci când alegi ținuta de iarnă: În primul rând, îmbracă-te ca și cum afară ar fi cu câteva grade mai cald. În al doilea rând, îmbrăcămintea ar trebui să aibă trei straturi.

Primul strat elimină umezeala de pe corp. Pentru aceasta este potrivită lenjeria termică din material sintetic respirabil, cu mâneci lungi.

Al doilea strat ar trebui să fie mai dens. O jachetă din flis menține căldura și absoarbe excesul de umiditate din primul strat și elimină căldura în exces.

Al treilea, stratul superior, combină funcțiile de protecție maximă împotriva frigului, respirabilității și este foarte ușor.

sportlandia moldovasportlandia moldovasportlandia moldovasportlandia moldovasportlandia moldova

Alegem corect pantofii. Ca și în cazul mașinii, nu vor lipsi „anvelopele de iarnă”. Adidașii pentru alergare iarna ar trebui să fie cu o mărime și jumătate până la două mai mari decât cei de vară. Acest lucru va crea un strat suplimentar de aer care nu vă va lăsa să înghețați. Membrana Gore-Tex vă va protejează în mod fiabil picioarele împotriva umezirii.

Respiră corectă. Este recomandabil să respiri pe nas sau pe gură printr-un strat subțire de material – buff, care se potrivește perfect în jurul gâtului și păstrează căldura , ajută la protejarea de frig și vânt. Puteți inspira aer prin nas și expira pe gură. Acest lucru ajută să nu vă îmbolnăviți, deoarece aerul prin nas merge mai mult timp până în plămâni și are timp să se încălzească mai bine.

Tehnica de alergare. Tehnica alergării pe zăpadă este asemănătoare cu alergarea prin nisip – mergi înainte nu cu pasul obișnuit de alergare, ci cu sărituri mici. În acest caz, claritatea mișcărilor este importantă: trageți piciorul din zăpadă - puneți-l, scoateți-l pe celălalt - puneți-l.

Gândiți-vă și la siguranță. Reflectarea luminii este deosebit de importantă pentru alergarea prin întuneric.

Cel mai important lucru este să te distrezi și să fii sănătos. Pentru dvs. magazinele SPORTLANDIA sunt deschise zilnic la Chișinău și Bălți, între orele 9:00 și 21:00. Vă așteptăm!

sportlandia moldova